
אקלרים – מאפים צרפתיים איכותיים ויוקרתיים

המקור האלגנטי של מאפה האקלר
אקלר הוא סוג מאפה צרפתי אהוב ופופולרי, אשר ידוע במיוחד בשל צורתו המוארכת, מגוון המילויים העשירים ושכבת הזיקוק המבריק האופיינית שלו. לאקלרים הצרפתים יש היסטוריה שראשיתה בתחילת המאה ה-19, ועד היום הם ממשיכים להיות מקור לעונג קולינרי ברחבי העולם. שמו של המאפה אקלר נגזר מן המילה הצרפתית "eclaire", שפירושה הבזקו של הברק, כאשר הכוונה היא כנראה בקריצה לזיגוג המבריק שעל פניו, שיכול להידמות להבזק ברק.
בסיסו של המאפה עשוי מבצק רבוך, שהוא בצק רב-תכליתי קליל ואוורירי במיוחד. הבצק מתנפח במהלך האפייה, וכך נוצר חלל מושלם להחזקת מילויים. את האקלרים ממלאים האופים בקרמים, רפרפות או קצפות בטעמים שונים ומגוונים. הזיגוג של האקלר עשוי לרוב משוקולד או פונדנט בטעמים וצבעים שונים, שמספקים שכבה של מתיקות וברק מושך.
המגוון הרחב של אקלרים ואופציות ההתאמה שלהם
לאורך שנים, נחשב האקלר גם לפינוק ויזואלי. צורתו המוארכת והמהודרת, יחד עם הזיגוג המבריק, הופכים אותו לתוספת מושלמת לויטרינות ותצוגות. ניתן למצוא את המאפה האהוב במגוון של טעמים, מילויים וציפויים שונים. ווריאציות פופולריות במיוחד של האקלר שמייצרים במפעל ברון הם אקלרים הקלאסיים עם קרם וניל פטיסייר וציפוי מגנאש שוקולד וגם אקלרים עם קרם וניל ולמעלה פסים משוקולד לבן ואקלרים עם קרם ריבת חלב ולמעלה פסים משוקולד חלב.